Αμοργός

7137

Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και απέχει 136 μίλια από το λιμάνι του Πειραιά. Η Αμοργος είναι συνολικά 121km² με ακτογραμμή 126km. Το όρος Κρούκελος έχει το υψηλότερο υψόμετρο, 823 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Η τοπογραφία του νησιού δεν είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου οδικού δικτύου, ωστόσο, ένα πλήθος μονοπατιών οδηγεί σε μέρη ιστορικής σημασίας, γραφικά παρεκκλήσια πολιτιστικής κληρονομιάς και μοναδικές παραλίες.

Η Χώρα, η Αιγιάλη και τα Κατάπολα είναι οι τρεις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού που έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού. Άλλοι δημοφιλείς περιοχές είναι η Θολάρια, η Λαγκάδα, ο Στρούμπος και ο Ποταμός, όλα γύρω από την Αιγιάλη. Ξυλοκερατίδι, Ραχίδι, Πέρα Ραχίδι στο Κατάπολα. Βρουτσής, Αρκίνι, Διστράτα, Κολοφάνα και Καλλοτάριστα στην Κάτω Μεριά. Όλα αυτα τα αυθεντικά παραδοσιακά και φιλόξενα μέρη μπορούν να σας παρεχουν υψηλής ποιότητας φαγητό και είναι ιδανικά για περιπάτους που θα σας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.


Τα αρχαία της Αιγιάλης, που βρίσκονται κοντά στη Θολαριά, πρέπει να δείτε κάθε επισκέπτης και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, το μικρό η εκκλησία του Σταυρού και το παλιό ορυχείο στα βόρεια. Επιπλέον, το κάστρο του Ρίχτι, το μεσαιωνικό κάστρο με τον Ενετικό Πύργο και το ιστορικό Γυμνάσιο της Αμοργού - το πρώτο γυμνάσιο που ιδρύθηκε στο Ελλάδα (μετά το Ελληνική Επανάσταση του 1821).

Aegiali the biggest sand beach of Amorgos leads to Levrossos, Psili Ammos and Chochlakas through either a pedestrian path or by boat. In the north eastern side of the island lay the virgin beaches of Mikri and Megali Vlychada. In the north-western side of the island below Kroukelos there are Sparti Bay and Halara. Further south on the way to Chora lies the beach of Aghios Pavlos where you can take a small boat to the beaches of Nikouria island.

On the Gulf of Katapola there are Kato Krotiri, the beach of Synodinos, Maltezi and Plakes. In the south-west side we find the beach of Paradisia and Kato Kambos. Last in the south of Amorgos are the beaches of Mouros, Ammoudi, Kalotaritisa and those of Grambrousa island which can be reached by boat.

“Le Grand Bleu” island.

IMG_7487_guli_lt-700x400
Aegiali-Beach-Amorgos-1

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ ONLINE

1577369716_image1-min